Direct zoeken op trefwoord in de knowledge base

Vul een trefwoord in en selecteer een categorie. Klik vervolgens op de zoekknop.

Pro | Artikel: 32857 | RetSoft Archief Pro in een Terminal Server / Citrix omgeving (Remote Desktop Services)

RetSoft Archief is geschikt voor installatie op een Terminal Server.


Voor de systeembeheerder:

Algemene installatie
De installatie dient te worden gedaan vanaf een Administrator account in 'install mode'. RetSoft Archief is een 32-bit applicatie. Dit betekent voor Windows Server 2008 R2 en latere releases, dat het onderdeel WOW64 beschikbaar moet zijn (standaard wordt dit geïnstalleerd). (Netwerk) TWAIN-drivers kunnen pas worden gebruikt wanneer de server feature "Desktop Experience" wordt geïnstalleerd.

Installatie hoofdstation
De licentie voor RetSoft Archief Pro staat installatie toe van het hoofdstation op 1 werkstation in het netwerk. Op een Terminal Server kan men deze versie installeren en gebruik toe staan op 1 werkstation (thin client).

Installatie viewer(s)
De viewer mag standaard gebruikt worden op 5 werkstations in het netwerk. Het aantal kan eventueel worden uitgebreid. In de installatiemap van RetSoft Archief vindt u naast RetSoftArchive.exe, het bestand RetSoftArchiveVwr.exe. U kunt bijvoorbeeld een snelkoppeling maken naar dit bestand bij de gebruiker op het bureaublad (of de bestaande snelkoppeling aanpassen) zodat de Viewer kan worden gestart.

RetSoft Archief maakt gebruik van het HKEY_CURRENT_USER register. Dit houdt in dat voor iedere gebruiker afzonderlijke instellingen worden opgeslagen en dat voor iedere gebruiker een koppeling moet worden gemaakt met het juiste archief.

Scannen
RetSoft Archief biedt de mogelijkheid scanners rechtstreeks aan te sturen. Hiervoor is een TWAIN-driver vereist. Netwerk scanners met een TWAIN-driver worden over het algemeen ondersteund in een Terminal Server omgeving. Voor USB-scanners zijn oplossingen te vinden zoals USB-redirection en USB-netwerkservers. Hiervoor verwijzen wij u naar de documentatie bij uw server en/of scanner of het internet. Eventueel kunt u natuurlijk een losse pc inrichten als "archiefstation" en daar de scanner op aansluiten. Op de server installeert u dan slechts nog de Viewer. Er bestaat een apart installatiebestand voor de Viewer die men kan gebruiken voor installatie op de Terminal Server. Deze kan hier gedownload worden, of vanaf de klantenpagina. U mag de viewer beschikbaar stellen op het aantal werkstations waar u een licentie voor hebt (standaard dus 5).
Wanneer u de scanner niet kunt aansturen via TWAIN, dan kunt u deze alsnog inzetten door te scannen naar een postvak in RetSoft Archief. Meer informatie over het gebruik van postvakken vindt u in de handleiding bij het programma of hier.