Direct zoeken op trefwoord in de knowledge base

Vul een trefwoord in en selecteer een categorie. Klik vervolgens op de zoekknop.

Expert | Artikel: 32692 | RetSoft Archief Expert in een Terminal Server / Citrix omgeving (Remote Desktop Services)

RetSoft Archief is geschikt voor installatie op een Terminal Server.


Voor de systeembeheerder:

Algemene installatie
De installatie dient te worden gedaan vanaf een Administrator account in 'install mode'. RetSoft Archief is een 32-bit applicatie. Dit betekent voor Windows Server 2008 R2 en latere releases, dat het onderdeel WOW64 beschikbaar moet zijn (standaard wordt dit geïnstalleerd). (Netwerk) TWAIN-drivers kunnen pas worden gebruikt wanneer de server feature "Desktop Experience" wordt geïnstalleerd.

RetSoft Archief maakt gebruik van het HKEY_CURRENT_USER register. Dit houdt in dat voor iedere gebruiker afzonderlijke instellingen worden opgeslagen en dat voor iedere gebruiker m.b.v. RetSoft Archief Beheer een koppeling moet worden gemaakt met het juiste archief. Wanneer het gaat om veel gebruikers dan kan dat tijdrovend zijn. In dat geval kunt u eenmalig het juiste archief selecteren, en vervolgens de registersleutels 'HKEY_CURRENT_USER\Software\RetSoft\RetSoft Archive Expert\#' te exporteren, en deze tijdens het aanmelden van de gebruiker automatisch importeren via een opstart script. Vervang hierbij '#' door het versienummer van RetSoft Archief Expert.

Scannen
RetSoft Archief biedt de mogelijkheid scanners rechtstreeks aan te sturen. Hiervoor is een TWAIN-driver vereist. Netwerk scanners met een TWAIN-driver worden over het algemeen ondersteund in een Terminal Server omgeving. Voor USB-scanners zijn oplossingen te vinden zoals USB-redirection en USB-netwerkservers. Hiervoor verwijzen wij u naar de documentatie bij uw server en/of scanner of het internet. Eventueel kunt u natuurlijk een losse pc inrichten als "archiefstation" en daar de USB-scanner op aansluiten.

Wanneer u de scanner niet kunt aansturen via TWAIN, dan kunt u deze alsnog inzetten door te scannen naar een postvak in RetSoft Archief. Meer informatie over het gebruik van postvakken vindt u in de handleiding bij het programma of hier.