Het Concept:

Het concept achter RetSoft Archief is halverwege de jaren ′90 ontstaan. De opkomst van de pc bood mogelijkheden voor het digitale archief. Scanners werden sneller en software gebruiksvriendelijker. De eerste jaren kon het programma alleen gescande documenten met een aantal sleutelwoorden vastleggen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig archiveersysteem met vele gebruikers in elke branche.

Software leent zich bij uitstek voor het demonstreren op afstand over het internet. Een aantal jaren geleden zijn we hiermee begonnen en het wierp gelijk zijn vruchten af. We hoeven in de meeste gevallen het kantoor niet meer te verlaten dat voor zowel ons- als voor de klant tijdwinst oplevert. Ook onderhouden wij hiermee het contact met onze klanten via de helpdesk en onze dealers over de hele wereld. Je kunt vandaag de dag geen plek ter wereld bedenken waar ze nog niet met RetSoft Archief werken. En daar zijn we uiteraard best trots op!

Inmiddels zijn we 17 jaar verder en de uitdaging is nog steeds hetzelfde. We willen naar een systeem toe dat grotendeels zelflerend en automatisch werkt. Daarvoor moeten nog een hoop ′hobbels′ worden genomen maar aan ideeën ontbreekt het ons niet. De toekomst zal volgens ons liggen in het gebruik van speciaal voor kantooromgeving ontwikkelde hardware gecombineerd met tablet pc′s. Wij zijn nu al druk bezig die link te leggen.