Systeemeisen

Voor alle RetSoft versies over een client-side installatie waarbij het archief wordt ondergebracht op een database op de eigen server. Vindt hier informatie over het configureren van een server voor het gebruik van RetSoft Archive Business+ en RetSoft DMS Business en de eisen aan de soft- en hardware.

Servereisen

RetSoft Archive Business+ en RetSoft DMS Business vereisen een database server die draait op MySQL 5.2 (of hoger, versie 8 wordt nog niet ondersteund) of MS SQL Server 2008 (of hoger, Express Edities worden niet ondersteund). De Retsoft-database, inclusief bestanden, wordt opgeslagen op een van de databaseservers. Cliënts moeten verbinding kunnen maken met deze database. De server hardware moet aan de minimale systeemeisen van MySQL Server of MS SQL Server voldoen om correct te kunnen functioneren.

RetSoft Archive Business gebruikt geen databaseserver, maar een op bestanden gebaseerd databasesysteem. Het databasebestand wordt meestal opgeslagen op de lokale computer. Het databasebestand mag niet in een synchronisatiemap van OneDrive, Google Drive, DropBox of vergelijkbare service worden geplaatst om te delen tussen cliënts . Dit kan leiden tot beschadiging van de database vanwege vertragingen in synchronisatie tussen stations. Back-ups van de database kunnen wel worden opgeslagen in een synchronisatiemap.

Technische eisen

Alle RetSoft Archive-clienttoepassingen worden uitgevoerd op:

  • CPU: Intel i5 of vergelijkbaar
  • RAM: 4 GB
  • Schijfruimte: 250 GB
  • 1 GB / s netwerkverbinding (LAN)

Aanbevolen:

  • 8 GB
  • gebruik SSD-schijven in plaats van harde schijven
  • sneller is altijd beter 🙂
Scroll to Top